Mijn verlangen naar Spring Break

Tijdens de gure, natte herfst en met nog een donkere winter te gaan, droom ik graag weg bij het idee dat na die lange winter er ook weer een frisse lente met aangename temperaturen op ons wacht. Toen ik nog op school zat, kon het dagdromen op zo’n koude winterdag soms wel uren duren. Als ik op een helder moment dan om me heen keek  en iedereen met zijn neus in de boeken zag, vroeg ik me altijd af of ik de enige was die zo naar de lente en zomer verlangde.

Op tv keek ik altijd naar reportages over Spring Break in Amerika, en dan voelde ik me verbonden met de studenten daar. Het leek alsof ze maanden van te voren bezig waren met het plannen van deze week.  Hadden zij, net als ik, geen zin in die koude winter en verlangden ze, net als ik, naar zon, zee, strand en vrijheid? Ja dus! Maar dat was niet het enige. Ze vierden ook dat ze even klaar waren met school. Even geen verplichtingen meer. En daar verlangde ik ook altijd naar.

Ik wilde dat ook!

Ik wilde ook in Amerika wonen en Spring break hebben. In Nederland kenden we dat helemaal niet in die tijd. Heel mijn jeugd heb ik mijn ouders vervloekt dat we in dit kleine kikkerlandje woonden en verlangd naar die ene week. Die week zonder school. Hele dagen waarin de warme zonnestralen mijn huid zouden strelen, ik  zou kunnen dagdromen terwijl ik naar de Middellandse Zee kijk, mijn smaakpapillen verwend zouden worden door tongstrelend eten en ik mezelf mee zou laten slepen door zwoele nachten gevuld met gezelligheid en feest.

Maar de tijden zijn veranderd en het fenomeen is overgewaaid naar de Nederlandse scholieren en studenten. Want nu is er Spring Break in Lloret de Mar! Hier wordt ieder jaar genoten van het feit dat de examentijd achter de rug is. Hard werken mag beloond worden en waar kun je dat beter doen dan in Lloret de Mar met haar heerlijke stranden, prachtige zee en leuke clubs?

En nu gaat het dagdromen dus over mezelf als scholier. Een scholier die uitkijkt dat de examenweek voorbij is en ik naar Spanje mag om hier mijn vrijheid te vieren. Maar de harde werkelijkheid is dat ik nu uit het raam kijk, het nog net niet vriest buiten en de dagen donker en kort zijn. Voor mij dus nooit een Spring Break. Wat een reality check. En dus blijft er niks anders over dan maar te genieten van alle verhalen die ik lees over Spring Break in Lloret de Mar. Wetende dat heel veel andere scholieren wel de kans hebben om dit mee te maken. Ach en wie weet, komt er ooit ook een Spring Break voor werkende mensen……..

Wil jij ook met je vrienden de Spring Break in Lloret de Mar meemaken? De villa’s zijn vaak al snel volgeboekt, maar kijk eens naar Casa Pilar, ruimte voor 22 en vlak bij het centrum! Met een kleinere groep? Dan is Villa Lloret ook vlak bij!

Casa Pilar

Casa Pilar

210