Over Catalonië

Een autonome regio van Spanje

Catalunya – beter bekend als Catalonië, is één van de mooiste regio’s van Spanje en ook een populair toeristisch gebied, in het bijzonder voor zonaanbidders. De stranden zijn prachtig, van langgerekte stranden tot kleine baaitjes!

Stranden, geschiedenis en cultuur

Niet alleen staat Catalonië bekend om de stranden, maar ook om zijn cultuur, geschiedenis en vele prachtige bezienswaardigheden. De regio Catalonië is een groot uitgestrekt gebied met vele verschillende en spectaculaire landschappen – van enorm hoge bergtoppen, tot prachtig afgelegen baaien en de schitterende, kilometers lange kustlijn.

Costa Brava

Costa Brava heeft één van de langste kustlijnen in Catalonië. Voor 1950, toen de toeristen het gebied net begonnen te ontdekken, waren veel van de nu zo bekende badplaatsen erkende volledig functionerende vissersdorpen. Terwijl hedendaags worden deze voormalige vissersdorpen, bijvoorbeeld Lloret de Mar en Blanes, beschouwd als de best bezochte toeristische gebieden van Spanje. Het is perfect voor diegenen die van de prachtige stranden aan de Middellandse Zee willen genieten, historische steden en oude Griekse ruïnes willen bezoeken. Een andere reden om uw vakantie naar de Costa Brava te bezoeken is de prachtige stad Barcelona, welke gelegen is in de Costa Del Maresme, een kustgebied ten noorden van de Costa Brava.

Costa Dorada

De Costa Dorada ligt ten zuiden van de Costa Brava. Het biedt zandstranden op min of meer vlak land. Het is populair gebied bij de toeristen die genieten van bijvoorbeeld het spelen van volleybal, waterskiën en lekker willen ontspannen. Deze regio heeft tevens een populair nachtleven.

Pyreneeën

En dan de prachtige Pyreneeën die een zeer interessant contrast vormen met de prachtige stranden en de Middellandse zee. De combinatie van de bergen en de kust zorgen voor de veel prachtige steile rotsachtige baaien en steile inhammen, met een paar zeer betoverende verborgen stranden.

De Catalaanse Pyreneeën is ideaal voor de outdoor types met zijn fantastische gelegenheid om te skiën, grote wandelingen te maken, paragliding, windsurfen, mountainbiken, klimmen, en natuurlijk – de prachtige uitzichten. Het is al heel lang een favoriete vakantiebestemming voor de Spaanse koninklijke familie. Er is zelfs een kunstmatig meer ideaal om te varen, raften, kanoën, zeilen en gewoon ontspannen.

Het Klimaat

De hele regio Catalonië heeft een overwegend mediterraan klimaat met hete, droge zomers samen met een verfrissende zeebries. De gemiddelde temperatuur in de zomermaanden is tussen de 26 en 35 graden Celsius.

De Pyreneeën hebben een typisch bergklimaat. De winters zijn koel of koud. De bergtoppen liggen in de winter vol met sneeuw. Het is één van de gebieden in Spanje waar men heerlijk kan skiën in de winter. De lager gelegen gebieden krijgen af en toe een besneeuwde dag.

Als er al regen valt in het noorden van de regio Catalonië is dat tijdens de lente -en herfstmaanden. Er valt meer regen in deze regio dan in het zuiden, maar deze regen zorgt voor een prachtig, rijk en groen landschap.

Het klimaat is perfect voor de vele wijnproducenten in de regio.

De taal

Binnen de regio Catalonië, zijn de primaire talen Catalaans en Spaans. De immigratie van de vele nationaliteiten in de eenentwintigste eeuw bracht een aantal andere dialecten naar Spanje. In Catalonië is Catalaans de officiële taal en wordt gesproken onder de lokale bevolking. Officiële gouvernementele documenten zijn geschreven in het Catalaans, maar op verzoek is er ook een vertaling in het Spaans beschikbaar. Tegenwoordig word er een grote hoeveelheid vreemde talen gesproken, echter Catalaans blijft de primaire taal.

Kortom…

De regio Catalonië biedt voor elk wat wils, van de strandliefhebber tot aan de bergbeklimmer. En het is allemaal binnen één regio!

Dingen die je gezien moet hebben

Bezoek de volgende plaatsen: Ramblas, Sagrada Familia, FCB. Boek een dagtochtje bij uw Holiday Service kantoor.