Lloret de Mar – beroemde badplaats

De bekendste badplaats aan de Costa Brava, Spanje

Zon, zee, strand, lekker eten aan een van de mooiste kusten van Spanje. Lloret de Mar is een van de levendigste badplaatsen aan de Costa Brava, met voor een ieder wat wils. Lekker eten in een van de spaanse bodega’s, genieten van strand en zon, maar ook uitgaan tot in de late uurtjes behoort tot de mogelijkheden. Ook buiten het drukkere hoogseizoen is er van alles te doen, er zijn veel shop mogelijkheden van souvenir winkeltjes tot de bekende merken.

Urbanisaties in Lloret de Mar

De villawijken rondom Lloret de Mar worden urbanisaties genoemd. De grootte en ligging van deze urbanisaties verschillen onderling behoorlijk. Hieronder hebben wij getracht de meeste te beschrijven.

Serra Brava

Serra Brava is een vrij grote urbanisatie, tussen Tossa de Mar en Lloret de Mar gelegen, dicht bij de kustlijn. Veelal uitzicht op de zee, mede door de wat hogere ligging. De meeste vakantiehuizen liggen 200-300 meter hoogte.

Condado del Jaruco

Condado del Jaruco is een van de oudere urbanisaties, vlak bij Lloret de Mar en Fenals. Een zeer fraaie woonwijk met brede straten en grote villa’s met privé zwembad. Een van de betere restaurants van de omgeving (Giorgio’s) ligt vlak naast een van onze Holiday Service kantoren. De urbanisatie ligt op een lage heuvel, een deel kijkt uit over de baai van Lloret de Mar.